Uhićenje Qekua odražava se i na gospodarske odnose Kosova i Slovenije

UHIĆENJE zapovjednika Kosovskog zaštitnog korpusa generala Agima Qekua u Sloveniji moglo bi pogoršati trgovinske odnose između Kosova i Slovenije, navodi se u pismu kojeg su predstavnici 14 tvrtki s Kosova danas uputili Gospodarskoj komori Slovenije.

U pismu se navodi da je Slovenija uhićenjem Qekua umanjila mogućnosti za suradnju s Kosovom, s obzirom na to da je postala mjesto gdje se provode srpski nalozi za uhićenje visokih kosovskih dužnosnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prištinskim dnevnicima na albanskome "Epoka e Re" i "Koha Ditore", Slovenija je tijekom prošle godine izvezla na Kosovo robu u vrijednosti od 70 milijuna eura, a tijekom osam mjeseci ove godine gotovo 32 milijuna eura.

Predstavnik slovenske mljekare na Kosovu izjavio je da u znak prosvjeda kamione s mlijekom iz Slovenije ostavlja na granici ne želeći da oni uđu na Kosovo. Građani Kosova su jučer odbijali kupovati slovensku robu, navode dnevnici, a prosvjednici su u noći sa srijede na četvrtak bacali na ulicu proizvode iz Slovenije negodujući zbog uhićenja Qekua.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara