Uhićeno dvoje crvenobrigadista nakon 20 godina

TALIJANSKE tajne službe u suradnji s egipatskom policijom uhitile su u srijedu dvoje talijanskih terorista Crvenih brigada koji su u bijegu 20 godina, a sudjelovali su u pripremi otmice i ubojstva demokršćanskog čelnika Alda Mora 1978. godine.

Rita Algranati i Maurizio Falessi zatvoreni su u srijedu u Rimu, gdje su stigli zrakoplovom iz Kaira. Uhićeni su u zrakoplovnoj luci glavnog egipatskog grada zahvaljujući suradnji talijanske i egipatske policije.

Algranati i Falessi imali su lažne dokumente, a nakon što je egipatska policija zaokružila zračnu luku nisu pružili otpor.

Nakon što su bili otkriveni u Egiptu, talijanska tajna služba ih je stalno držala pod nadzorom, a kada su htjeli napustiti Kairo, odmah su uhićeni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rita Algranati (46), supruga Alessija Casimirrija, poznatog talijanskog terorista koji je pobjegao u Nikaragvu, osuđena je na doživotni zatvor u procesu održanom u odsutnosti.

Dvoje se uhićenih nisu proglasili političkim zatvorenicima kao što su to učinili nedavno uhićeni novi crvenobrigadisti.

"Uhićenje dvoje terprista, Rite Algranati i Maurizija Falessija, znači pobjedu demokratske države", rekao je talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu.

Iako su bili u bijegu 20 godina, država je pravosuđu osigurala dvoje terorista, a to dokazuje da država nastavlja tragati za istinom, rekao je Pisanu i dodao kako se strpljivim radom ipak mogu uhititi teroristi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara