Uhićeno šest osoba koji su čuvali Miloševićevu kuću na Dedinju

U BEOGRADU je uhićeno šest osoba koje su osiguravale kuću bivšeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića i njegove supruge Mirjane Marković u elitnoj beogradskoj četvrti Dedinje, izvijestili su u petak navečer elektronski mediji u Srbiji.

Uhićeni pripadnici osiguranja kuće bili su članovi Jugoslavenske ljevice (JUL), čija je predsjednica bila Mira Marković. Bili su naoružani dugim cijevima, ali prilikom uhićenja nisu pružali otpor niti je bilo sukoba.

Srbijanska vlada u petak je, nakon što su pronađeni posmrtni ostaci nekadašnjeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića, ocijenila kako je u pitanju politički motivirano ubojstvo.

Vlasti u Srbiji priopćile su da su uhitile njegove ubojice, četiri pripadnika specijalnih jedinica "crvenih beretki" koje su prije nekoliko dana raspuštene.

Prema srbijanskoj vladi, ubojstvo je počinjeno kako bi se Stambolića onemogućilo da se kandidira za predsjedničke izbore 2000. godine, iz čega beogradski mediji izvlače zaključak, kako se može lako zaključiti i tko su bili nalogodavci toga zločina.

U vezi s tim je srbijanski ministar policije Dušan Mihailović najavio saslušanja Slobodana Miloševića u Den Haagu, kao i saslušanje njegove supruge Mirjane. Policija od petka traga za njom, ali je nisu našli u spomenutoj kući u Beogradu, ni drugoj kući njezine obitelji u Požarevcu. Prije nekoliko dana ona se trebala pojaviti na sudu na suđenju u vezi finacijskih malverzacija u kojima se spominje i njeno ime, ali je preko odvjetnika poručeno kako se gospođa Marković neće pojaviti na sudu, budući da se sprema na put u inozemstvo u posjet suprugu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara