Uhićenu bandu vodio je pokojni Tvrtko Tomičić

Uhićenu bandu vodio je pokojni Tvrtko Tomičić

ZAGREBAČKA policija jučer je izvijestila o uhićenju osmeročlane bande koja je od prosinca 2006. godine haračila diljem Hrvatske - od Zagreba, preko Šibenika, do Splita.

Radi se o  29-godišnjem Bojanu Križiću, 27-godišnjem Filipu Mitušu Tomičiću, polubratu Tvrtka Tomičića, 44-godišnjem Veljku Kozaru, 34-godišnjem Zlatku Tepešu, 31-godišnjem Mariju Popoviću, 55-godišnjem Stjepanu Hemeteku, 39-godišnjem Danijelu Ćosiću i 27-godišnjem Branimiru Bagariću. Posljednja dvojica od ranije su u pritvoru.

Osmerac se tereti da su od prosinca 2006. do kolovoza 2008. godine počinili više razbojstava na području Zagreba, Splita, Šibenika i Mokrica. 2007. godine su opljačkali Hypo banku u Zagrebu i Splitsku banku u Splitu. Ove godine su ponovno opljačkali Hypo banku u Zagrebu, Jadransku banku u Šibeniku, dva puta Ininu benzinsku crpku u Mokricama te kladionicu Germania u Zagrebu i zlatarnicu Feliks u Samoboru, u kojoj su vlasnika, tijekom pljačke, čak i nastrijelili.

Pljačke su vršili uz prijetnju vatrenim oružjem, najčešće pištoljima, a na glavama su nosili potkape i improvizirane maske za lice. Prije razbojstava bi krali automobile, mopede, motocikle i kombije, kojima su bježali s mjesta događaja te ih potom zapalili, kako bi prikrili tragove. Ukupno su razbojnici tijekom pljački skupili oko pet milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list piše kako se radi o bandi Tvrtke Tomičića, koja je sa ili bez njega pljačkala. Prema njihovim podacima Tvrtko Tomičić sudjelovao je u pet većih pljački: u prosincu 2006. godine kada je iz Hypo banke u Škorpikovoj ukradeno 2 milijuna kuna, sedam mjeseci kasnije opet je na udaru Hypo banka i opet je otuđeno 2 milijuna kuna, u rujnu 2007. godine sudjelovao je u pljački Splitsko-dalmatinske banke u Splitu, u siječnju 2008. u pljački Jadranske banke.

Tvrtko Tomičić ubijen u srpnju ove godine u zagrebačkom klubu Diogeneš.

H.A.
Foto: Index/057info.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara