UHKM upozorava institucije vlasti na rastakanje temeljnih moralnih načela

´U POSLJEDNJE vrijeme suočeni smo sa sustavnim nastojanjima da se na različite načine, pa i izmjenama zakona, redefiniraju i dovedu u pitanje brak i obitelj, vrijednosti na kojima je izgrađena cjelokupna europska uljudba, kojoj i Hrvatska od svojih iskona pripada´, upozorava Udruga hrvatskih katoličkih muževa (UHKM)´Papa Ivan XXIII.´.

U priopćenju s izborne skupštine te udruge u Gospiću, kako je danas javila Ika, iz Udruge pozivaju ´državna tijela, kao i sve odgovorne sastavnice našega društva da s punom odgovornošću čuvaju vrijednosti koje su ugrađene u temelje našega identiteta i koje su jedino jamstvo naše budućnosti´.

´Svjedoci smo rastakanja temeljnih moralnih načela koja se ugrožavaju kroz afirmaciju i legalizaciju pobačaja, promicanje eutanazije i kloniranja, legalizaciju droga i neprimjereno vrednovanje istospolnih brakova. Smatramo da su te nazovi vrijednosti tzv. moderne civilizacije u suprotnosti s temeljnim načelima zdravoga hrvatskog društva koje je izgrađeno na vrednotama kršćanske civilizacije´, ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Vrijeđa nas kao Hrvate i katolike ishitreni odnos institucija vlasti i pojedinih medija prema gradovima herojima i junacima Domovinskog rata i prema Domovinskom ratu u cjelini. Tražimo da se u cijelosti poštuje Deklaracija o Domovinskom ratu donesena u Hrvatskom saboru´, kaže se u priopćenju.

Udruga hrvatskih katoličkih muževa izrazila je i zabrinutost zbog ´neodgovornog odnosa nositelja hrvatske vlasti prema samima sebi´.

´Tražimo od nositelja institucija hrvatske države da poštuju instituciju čiji su nositelji kako bi državu Hrvatsku u pravome svjetlu predstavljali na unutarnjem i međunarodnom planu te tako pridonijeli afirmiranju hrvatske države kao ozbiljne i odgovorne članice međunarodne zajednice i sigurnog doma onih koji u njoj žive´, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara