Uhvaćen gospodarski ribar u krivolovu u vrijeme lovostaje

Djelatnici Policijske postaje u Dalju izvijestili su danas da su na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu u Erdutu u ponedjeljak oko 22 sata pregledom prtljažnika osobnog automobila marke "peugeot" u vlasništvu J. L. iz Josipovca pronašli tri smuđa teška oko 14,5 kilograma, za koje trenutačno vrijedi lovostaja.

Načelnik daljske Policijske postaje Miroslav Franjić istakno je kako je tu slatkovodnu ribu taj dan mrežama ulovio J.L. na području od 1380. do 1367. riječnog kilometra rijeke Dunav. Riba mu je oduzeta, a protiv njega će policija podnijeti kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu.

Načelnik Policijske postaje rekao je kako su o krivolovu izvijestili i osječko-baranjsku Policijsku upravu i Zajednicu športskih ribolovnih udruga u Osijeku, od koje su zatražili podatke o odštetnom zahtjevu koji će također biti dostavljeni općinskom državnom odvjetništvu.

Naime, za slatkovodnu ribu smuđ od .1. ožujka do 31. svibnja vrijedi lovostaja i u tom ju je razdoblju zabranjeno loviti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajnik Zajednice športskih ribolovnih udruga u Osijeku Valter Rudman istaknuo je da je riječ o velikoj šteti jer se tako ugrožava reproduktivna moć smuđa, koja je zadnjih godina ugrožena.

Inače, Zajednica športskih ribolovnih udruga najavila je da će pojačati djelovanje svoje ribočuvarske službe na Dravi i Dunavu zajedno s policijom, kako bi se spriječilo uništavanje ribljeg fonda.

(Hina) xvsik ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara