Ujedinjenje crnogorske oporbe uznemirilo vlasti u Podgorici

Ujedinjenje crnogorske oporbe uznemirilo vlasti u Podgorici

PREDSJEDNIK crnogorske Narodne stranke Predrag Popović tvrdi da je "ujedinjenje crnogorske opozicije radi zajedničkog cilja - poništavanja vladine odluke o priznavanju jednostrano proglašene nezavisnost Kosova uznemirilo vlasti u Podgorici.

Prema njegovom mišljenju, crnogorska oporba nema razloga biti nezadovoljna postignutim te će i dalje ustrajati na ostvarenju zacrtanog cilja kroz institucija političkog sustava. Tako će zahtijevati preispitivanje povjerenja vladi i raspisivanje referenduma, uputit će interpelaciju te tražiti skraćivanje mandata i raspisivanje parlamentarnih izbora. Ukoliko takve političke akcije ne poluče uspjeh, Popović najavljuje da će okrenuti izvanparlamentarnom djelovanju.

"Nervoza režima se pojavila zato što se na jednom mjestu našla sva crnogorska opozicija, koju ne čine samo prosrpske stranke već i autentične crnogorske stranke, poput Liberalne stranke", pojasnio je Popović dodajući da nervozu izaziva i svojevrsno izvanredno stanje u kojem se zemlja našla nakon što je oporba počela osporavati odluku vlasti o priznanju samostalnosti Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi totalitarni režimi su pali samo kada je oporba bila jedinstvena"

Istaknuo je da će se voditi računa o tome da oporbeno jedinstvo ne bude ugroženo, ali i da će vlast na sve moguće načine pokušati razjediniti oporbu. Upravo stoga, oporbeno djelovanje će biti strogo kontrolirano kako bi se vladajućima izbili svi argumenti temeljem kojih bi se moglo zaključiti da je "oporba rušilačka, da su ubačeni elementi sa strane, predstavnici stranih agentura", najavio je Popović.

Zanimljivo je da sadašnji razvoj situacije u Crnoj Gori Popović vidi kao povijesni, jer su "svi totalitarni režimi pali samo kada je oporba bila jedinstvena" te da međunarodnoj zajednici žele pokazati kako su opredijeljeni za europske integracije.

Ig.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara