UJEDNIO SE TALIJANSKI LIJEVI CENTAR

Talijanski lijevi centar imat će zajedničku listu na izborima za Europski parlament u ljeto 2004. godine, čime je ostvarena ideja aktualnog predsjednika Europske komisije Romana Prodija, objavio je u subotu tajnik Demokratske ljevice Piero Fassino na skupštini svoje stranke. LU Italiji su u petak i subotu održana su tri skupa triju stranaka lijevog centra na kojema je odlučeno stvaranje jedinstvene liste za europske izbore.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Demokratske ljevice koja je svoj kongres 1.600 izaslanika održala u Rimu, svoje su skupove u Bologni i Napulju održale su stranke Margherita (Ivančica) čelnika Francesca Rutellija i socijalisti Enrica Bosellija na kojima su donijeli odluku o stvaranju zajedničke liste za europske izbore. Svim strankama je Romano Prodi uputio pismo u kojem je naglasio da nije mogao ostati prekriženih ruku pred političkim zbivanjima u Italiji.

Ako će eksperiment pokazati dobar rezultat na europskim izborima sljedeće godine, te će stranke lijevog centra početi stvarati neku vrstu federacije, odnosno novu zajedničku stranku s kojom će se pojaviti na talijanskim parlamentarnim izborima 2006. godine. Tada bi kandidat za premijera mogao biti Romano Prodi ako ne ostane na čelu Europske komisije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara