Uklonjena prevrnuta cisterna kod Siska, vode nisu ugrožene

IZ ININE cisterne, koja se sinoć prevrnula kod Siska, djelatnici Ine su tijekom noći ispumpali preostali benzin i cisterna je jutros oko četiri sata uklonjena s mjesta nesreće, priopćio je Državni centar za obavješćivanje.

Prema prvim procjenama iz cisterne je isteklo oko 16 do 17 tisuća litara benzina.

Glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić Hini je danas izjavio da prema svim raspoloživim informacijama vode nisu ugrožene. Tijekom noći stručni nadzor obavili su predstavnici Hrvatskih voda, kazao je Makvić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sanacijom terena, koju vrši ovlaštena tvrtka "Medved Cink" Sisak, spriječiti će se veće ekološko zagađenje, kaže se u priopćenju Državnog zavoda za obavješćivanje.

Pretakanje benzina iz prevrnute cisterne bilo je otežan jer je prikolica bila nagnuta na stranu na kojoj se nalaze ventili. Poslije završenog pretakanja, cisterna je ispravljena dizalicom te je, u pratnji policije, odvezena s mjesta nesreće, kaže se u priopćenju.

Cisterna s prikolicom prevrnula se sinoć ne izlasku iz industrijske zone u Sisku na zavoju ceste između Topolovca i Šašine Grede, kod Novog Sela Palanječkog. Na prevrnutoj prikolici pukao je poklopac, zbog čega je istjecao benzin.

O nesreći su odmah bili obaviješten Inspekcija zaštite okoliša, Vodopravna inspekcija, Hrvatske vode i Operativno informacijski centar Ine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara