Ukrajinske vlasti žive spaljuju mačke i pse lutalice

Ukrajinske vlasti žive spaljuju mačke i pse lutalice

Foto: AFP

U UKRAJINI je pokrenuta peticija protiv brutalnog odnosa prema mačkama i psima lutalicama koje vlasti u zadnje vrijeme žive spaljuju.

Ta praksa je dio priprema ukrajinskih ulica za Europsko nogometno prvenstvo koje će se u toj zemlji održati sljedeće godine. Aktivisti upozoravaju kako je Ukrajina godinama koristila ilegalne metode kako bi riješila problem mačaka i pasa koji žive na ulicama.

Živu životinju spale na 900 stupnjeva Celzijevih

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ranije su ih ubijali ditilinom, otrovom koji napada respiratorni sustav životinje. Kako se približava veliko sportsko natjecanje, a problem nije riješen, vlasti su krenule sa još brutalnijim ubojstvima životinja koje svoje živote završavaju u "pokretnim krematorijima" u kojima ih žive spaljuju.

U "pokretnom krematoriju" rade vozač, tehničar i "lovac". Nakon što je ulove, životinju paraliziraju i bace je u kontejner. Kada skupe 40 kilograma, tada spale paralizirane pse i mačke koje su još žive. Drugim riječima, uhvate žive životinje i spale ih pod temperaturom od 900 stupnjeva Celzijevih.

Iako su UEFA-ini dužnosnici tvrdili kako su zabrinuti zbog ovakve prakse ubijanja životinja, nisu poduzeli ništa kako bi istražili te navode i zaustavili brutalno postupanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara