Ukrali više od osam tona kave i napravili štetu veću od 70.000 kuna

Foto: Ilustracija

POLICIJA osnovano sumnja kako su 27-godišnji Riječanin i 48-godišnjak s područja Bakra u razdoblju od svibnja do kolovoza prošle godine iz skladišta na području Kukuljanova, inače u vlasništvu trgovačkog sjedišta u Zagrebu, otuđili 8.060,75 kilograma sirovine kave.

Riječanin je u svojstvu voditelja logističkog centra u sklopu kojeg je carinsko skladište, u više navrata krao vreće sa sirovinom kave teške po 60 kilograma. Ukradenu kavu je u najmanje pet navrata službenim vozilo tvrtke prevezao do druge tvrtke, također na ovo području, gdje ju je prodavao Kastavcu za 6 tisuća kuna po toni kave. Riječanin je sirovinu kave krao u dogovoru s 48-godišnjim skladištarem koji je presipavanjem sirovine kave u više vreća prikrivao manjak robe u skladištu. Isto tako je i ovaj 48-godišnjak u nekoliko navrata otuđio veću količinu sirovine kave, koju je na jednak način prodao Kastavcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pronevjerom su 27-godišnji Riječanin i 48-godišnjak s područja Bakra oštetili trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu za ukupno 70.821,26 kuna.

Sva trojica počinitelja kazneno su prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci, izvijestila je policija. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara