Ukrao moped i automobil pa prilikom uhićenja prijetio samoubojstvom

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 22-godišnjakom iz Zaprešića, koji je ukrao moped i automobil, a potom, prilikom uhićenja, prijetio samoubojstvom.

Kako je izvijestila PU sisačko-moslavačka, on je 27. svibnja, između 13 i 16 sati, iz dvorišta obiteljske kuće u Popovači, ukrao moped koji se nalazi u vlasništvu 62-godišnjaka.

Potom se ukradenim mopedom, oko 16.30 sati, dovezao u dvorište auto-električarske radionice u Repušnici pokraj Kutine. Tu je ostavio moped i ušao u otključani automobil, koji se nalazi u vlasništvu 58-godišnjaka iz Kutine, a koji je u radionici bio na popravku kontakt-brave.

Mladić je automobil upalio pomoću žica i odvezao se. Policija ga je uhitila u Banovoj Jaruzi. Tijekom privođenja je mladić prijetio da će se ubiti, prevezen je u Neuropsihijatrijsku bolnicu u Popovači.

Policija je navela i kako je tijekom dovođenja u bolnicu mladić na specijalnom vozilu, u prostoru za prijevoz osoba, rukama potrgao izolaciju s oblogom. Protiv 22-godišnjaka su podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara