Uložen priziv zbog smanjenja kazne Ivanu Bulju

NAKON što je Vrhovni sud drugostupanjskom presudom Ivanu Bulju smanjio 27-godišnju zatvorsku kaznu za pet godina splitsko Županijsko državno odvjetništvo uložilo je žalbu na takvu presudu s prijedlogom da se Bulju izreče stroža kazna, objavilo je danas Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

U priopćenju objavljenu na web stranici Državnog odvjetništva kaže se da je zbog teških okolnosti kažnjivog djela obnovljen prijedlog da se odredi pritvor Pavlu Bulju, kojem je Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu u slučaju ubojstva Anđele Bešlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pavla Bulja, kojem će se ponoviti suđenje za sudjelovanje u ubojstvu i silovanju mlade Sinjanke, splitski sud je oslobodio optužbe za taj zločin.

Maloljetna Anđela Bešlić, ubojstvo koje je zgrozilo hrvatsku javnost, ubijena je u Sinju udarcima tupim predmetom po glavi 3. ožujka 2002., a pronađena je nakon mjesec dana u jami, prekrivena suhim granjem. Ivan Bulj predao se policiji nekoliko dana nakon što je pronađeno Anđelino tijelo. Tada je priznao zločin i kao supočinitelja naveo rođaka Pavla Bulja, ali je pred istražnim sucem zanijekao sudjelovanje u zločinu.

Nepravomoćna presida, kojom je Ivan Bulj proglašen krivim za teško ubojstvo, a njegov rođak Pavle oslobođen te optužbe, izrečena je 29. ožujka ove godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara