Umirovljenici opet nisu dobili popis imovine fonda

SABORSKI zastupnik HSU-a i član Povjerenstva za izradu Zakona o Fondu za umirovljenike Silvano Hrelja izjavio je da predstavnici umirovljenika na današnjem sastanku Povjerenstva u Ministarstvu financija ponovno nisu dobili popis imovine koja bi ušla u Fond.

Putem Umirovljeničkog fonda u koji bi ušle dionice i udjeli u poduzećima u državnom vlasništvu te ostala imovina umirovljenici bi dobili odštetu za dugogodišnje zaostajanje svojih primanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas je bio zadnji rok da nam Vlada pokaže popis imovine, istaknuo je Hrelja za Hinu, ocijenivši neprihvatljivim takvo ponašanje Vlade.

Objasnio je da su predstavnici Vlade izjavili da popis nije pripremljen "zbog zauzetosti Vlade i želje premijera Sanadera da osobno u tome sudjeluje". "Idući tjedan trebao bi se održati sastanak na najvišoj razini premijera Sanadera s predstavnicima HSU-a i umirovljeničkih udruga na kojem će biti govora o tome", najavio je Hrelja.

Također je rekao da "daljnji rad Povjerenstva više nema smisla bez popisa imovine, pa se ono, po današnjem dogovoru, do daljnjega neće sastajati".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara