Umirovljenici smjenjuju Žužula?

Umirovljenici smjenjuju Žužula?

AKO JE vjerovati najavama oporbenih čelnika, prijedlog za smjenu ministra vanjskih poslova Miomira Žužula u Saboru će sigurno podržati 75 zastupnika. Budući da za ministrovu smjenu u Saboru treba prikupiti 77 glasova, Žužulov politički opstanak ovisit će o Hrvatskoj stranci umirovljenika.

Prijedlog za Žužulovu smjenu u Hrvatskom saboru pokrenuli su klubovi SDP-a, HNS-a i HSS-a, kojima su se nakon nekog vremena pridružili IDS, HSP, LS i Libra. U nedjelju je i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio da će četvorica saborskih zastupnika iz njegove stranke također glasati za Žužulovu smjenu.

"Zastupnici SDSS-a glasat će u skladu sa sudom javnosti. On je negativan i za nas je meritoran." - izjavio je Pupovac gostujući u emisiji "Intervju tjedna" na Radiju 101.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list piše da će se o prijedlogu oporbenjaka u Saboru glasati krajem tjedna, najvjerojatnije u četvrtak, a prema svemu sudeći presudit će glasovi trojice zastupnika Hrvatske strankje umirovljenika, uz čiju bi potporu oporba imala 78 glasova, jedan više od broja glasova dovoljnih za izglasavanje nepovjerenja ministru vanjskih poslova.

HSU se još nije jasno izjasnila o prijedlogu smjene ministra Žužula.

"Još nismo zauzeli konačni stav. Odlučit ćemo nakon što čujemo argumente u saborskoj raspravi." - izjavio je predsjednik HSU-a Vladimir Jordan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara