Umirovljeničke udruge ogorčene jer umirovljenici nisu dobili božićnicu

TRI ZAGREBAČKE umirovljeničke udruge izrazile su danas ogorčenje jer umirovljenici nisu dobili božićnicu, ocijenivši da ih se time tretira kao građane drugoga reda i onemogućava da makar božićne blagdane provedu ´manje sirotinjski´.

Matica umirovljenika Hrvatske (MUH) zatražila je od Vlade božićnice za umirovljenike, no Vlada je, zbog nenadležnosti, njihov dopis uputila Ministarstvu financija.

´Danas smo od Ministarstva financija dobili odgovor kako oni nemaju zakonskih mogućnosti za isplatu božićnice umirovljenicima, ali da nemaju ništa protiv, dapače, sugeriraju da božićnice isplate poduzeća bivšim zaposlenicima u skladu sa svojim mogućnostima´, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik zagrebačkog ogranka MUH-a Drago Antoniazzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici MUH-a, Hrvatske stranke umirovljenika i Sindikata umirovljenika Hrvatske osudili su ´ignorantski i ponižavajući odnos Vlade i Sabora prema gotovo milijun umirovljenika´, pogotovo što ih više od polovice prima mirovinu manju od 1.500 kuna.

Zahvalili su zagrebačkom Gradskom poglavarstvu jer je jedino isplatilo 100 kuna božićnice umirovljenicima koji primaju gradsku pomoć. Apelirali su na javna i privatna poduzeća da u dodjelu božićnica uključe i svoje bivše zaposlenike.

Čelnici gradskih umirovljeničkih udruga prosvjeduju jer je novim Zakonom o HRT-u zbog smanjenja broja vijećnika iz Vijeća HRT-a izbačen predstavnik umirovljenika iako su upravo umirovljenici najvjerniji slušatelji i gledatelji HRT-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara