Umro Ray Charles

AMERIČKI pjevač i pijanist Ray Charles kojega su nazivali "genijem soula" umro je u četvrtak u 73. godini, nakon pogoršanja bolesti jetre od koje je bolovao, priopćio je njegov agent.

Legendarni pjevač, koji je bio slijep od sedme godine, umro je u 11.35 po mjesnom vremenu u svojoj kući na Beverly Hillsu, okružen članovima obitelji i prijateljima, kazao je Jerry Digney.

Ray Charles 13 je puta osvojio Grammy, najugledniju glazbenu nagradu u Sjedinjenim Državama, a proljetos je u Los Angelesu održao svoj desettisućiti koncert.

Ray Charles Robinson rođen je 23. rujna 1930 u Albanyju (Georgia). Oslijepio je u djetinjstvu zbog glaukoma, u adolescentskoj dobi ostao je bez roditelja, a "snagu za život" pronašao je u glazbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Velik je uspjeh doživio pedesetih godina, kada je skladao neke od najpopularnijih pjesama s američkog repertoara, u kojima se miješaju blues, jazz, rythmn blues i pop, koje je izvodio na svim svjetskim pozornicama.

Pjevač i skladatelj promukla glasa koji je svjetsku slavu stekao pjesmama "I got a woman" i "Whatd I say", nastavio je nizati uspjehe s "Georgia on my mind", "Hit the road Jack" i "I cant stop loving you".

Nedugo prije smrti snimio je album pod nazivom "Genius loves company", na kojemu, među ostalim, nastupa s Norah Jones, BB Kingom i Williejem Nelsonom.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara