UN ĆE POMAGATI HRVATSKU UPRAVU, LJUDSKE RESURSE I OKOLIŠ

UNov program za razvoj (UNDP) usvojio je u petak u New Yorku program za Hrvatsku kojim u naredne tri godine namjerava pomoći izgradnju institucija za dobru upravu, razvoj ljudskih resursa i sigurnosti te upravljanje zaštitom okoliša.

Treći po redu programu za Hrvatsku koji je usvojio Izvršni odbor UNDP-a nije više kao prethodna dva usmjeren na rješavanje poslijeratnih problema poput povratka izbjeglica i prognanika nego na potporu strateškim ciljevima razvoja Hrvatske na putu u Europsku uniju.

UNDP je od 1997. do 2003. pomagao povratak i reintegraciju izbjeglica te ekonomski oporavak područja od posebne državne skrbi u Hrvatskoj. Sada namjerava svoja iskustva iskoristiti u pomaganju lokalnog i regionalnog razvitka u cijeloj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među ciljevima UNDP-a su razvitak mogućnosti lokalnih vlasti za ekonomski i socijalni razvitak, suzbijanje siromaštva, izgradnju civilnog društva, borbu protiv HIV/AIDS-a te upravljanje održivim razvojem uz očuvanje prirodnog okoliša.

Za razvojne programe predviđeno je nešto preko 16 milijuna dolara koje će osigurati UNDP, hrvatska Vlada i drugi izvori.

(Hina) sl br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara