UNICEF pokrenuo akciju za sprečavanje nasilja u školama

URED UNICEF-a u Hrvatskoj i UNICEF-ov ambasador dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni predstavili su danas akciju "Stop nasilju među djecom" čiji je cilj sprečavanje dječjeg nasilja u školama.

U prvoj fazi akcije nastojat će se osvijestiti postojanje problema "bullyinga" - kada djeca maltretiraju drugu djecu - u hrvatskoj javnosti i prikupiti oko dva milijuna kuna za provedbu akcije, najavila je na konferenciji za novinare voditeljica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Tanja Radočaj.

U drugoj fazi će se kroz radionice i seminare u 100 hrvatskih škola educirati učitelje, roditelje i djecu kako spriječiti nasilje.

Po posljednjim istraživanjima, svako peto dijete u Hrvatskoj žrtva je nekog od oblika nasilja svojih vršnjaka i ako izostane pravovremena intervencija problem će se povećavati, upozorila je Radočaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciji će sudjelovati Gibonni koji će 19. studenoga održati veliki humanitarni koncert u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, čiji je prihod namijenjen prevenciji nasilja u školama.

Na koncertu će kao gosti nastupiti Nina Badrić, grupa Divas, Tedi Spalato i Oliver, najavio je Gibonni dodavši da je u pripremi TV i radijski spot akcije.

Ulaznice za koncert mogu se od danas kupiti na blagajni dvorane Lisinski, CD trgovinama Dancing Bear, Dallas Music Shop i Aquarius te u Integral-Pothodniku po cijeni od 90 i 100 kuna.

U sklopu akcije također je otvoren humanitarni telefon 060 880 880 na koji građani mogu donirati po tri kune, te račun u Zagrebačkoj banci br. 2360000-1500057008 na koji mogu uplatiti željeni iznos.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara