Uništavanje ovaca oboljelih od bruceloze obavit će se na temperaturi 1000 stupnjeva

NA PODRUČJU općine Konjic, prema najnovijim podacima, za 120 ovaca utvrđeno je da bi mogle biti zaražene stočnom bolešću brucelozom te su smještene u karantenu i bit će spaljene, službeno je priopćeno nakon današnje izvanredne sjednice Vlade Hercegovačkoneretvanske županije.

Tih 120 ovaca bit će spaljeno na mostarskom odlagalištu otpada Uborak na temperaturi od 1000 Celzijevih stupnjeva, čime se jamči uništenje svih bakterija, objasnili su dužnosnici županijske Vlade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je policijskim upravama u Mostaru, Konjicu i Čapljini naredila da pooštre kontrolu prometa životinja i namirnica životinjskog podrijetla.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije izdvojila je 50 tisuća konvertibilnih maraka (oko 25.000 eura) za zaštitu od bruceloze, a od federalne Vlade zatražila dodatnih 150 tisuća konvertibilnih maraka (oko 75.000 eura) pomoći za suzbijanje bruceloze na području općine Konjic, rečeno je nakon sjednice županijske Vlade. Također je potvrđeno da su četiri osobe oboljele od bruceloze s područja konjičke općine smještene na liječenje u bolnicu u Mostaru, a jedna u sarajevsku bolnicu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara