UNMIK sastavlja plan o decentralizaciji na kosovu

DUŽNOSNICI međunarodne administracije na Kosovu izjavili su u utorak da UNMIK priprema plan o decentralizaciji vlasti na Kosovu.

Prema njima, već su otpočeli prvi neslužbeni razgovori o decentralizaciju, ali se još ne zna kakav će se modalitet primijeniti za realizaciju tog procesa.

Od ponedjeljka navečer na Kosovu boravi izaslanstvo Vijeća Europe koje treba odrediti modalitete decentralizacije o čemu razgovara s najvišim međunarodnim vlastima i predstavnicima kosovskih institucija i vodećih političkih stranaka na Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik UNMIK-a Simon Haselock izjavio je da posjet tog izaslanstva predstavlja i početak rasprava o decentralizaciji vlasti na Kosovu.

´To je pitanje koje treba razmotriti s posebnom pozornošću. Zasad smo u fazi prikupljanja informacija kako bismo izabrali najbolji modalitet za Kosovo´, kazao je Haslock.

Izaslanstvo Vijeća Europe je o pitanjima decentralizacije Kosova razgovaralo s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Michaelom Steinerom, predsjednikom Kosova Ibrahim Rugovom, premijerom Bajramom Rexhepijem i predstavnicima vodećih političkih stranaka zastupljenih u parlamentu Kosova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara