Upitno održavanje Thompsonovog koncerta u Sarajevu

ODRŽAVANJE koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sarajevu, najavljenog povodom obilježavanja desetogodišnjice posjete pape Ivana Pavla II, Sarajevu i BiH, vlada Kantona Sarajevo smatra neprimjerenim činom. Kako još uvijek nije potpisan ugovor između organizatora i dvorane "Zetra", ističu kako je upitno hoće li se najavljeni performans uopće i održati.

"Vlada smatra da je cijeli slučaj potpuno predimenzioniran i iskonstruiran tako da je Thompsonov  “tek eventualni” koncert dobio konotacije dnevnopolitičke neartikulirane i verbalne elektronske i tiskane polemike", prenosi portal sarajevo-x.com riječi ministara kulture i sporta KS-a Emira Hadžihafizbegovića.

Budući da je utvrđeno da nije potpisan nikakav ugovor između inicijatora “virtualne manifestacije” i dvorane “Zetra”, još uvijek nije uopće sigurno da će se najavljeni performans uopće i održati. Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo u Sarajevu izrazilo želju da se održi manifestacija obilježavanja posjeta svetog oca BiH, ali ništa konkretno nije učinjeno, kazao je Hadžihafizbegović.

Vlada Kantona Sarajevo smatra da je obljetnicu potrebno obilježiti, a i sama je sremna sudjelovati u organizaciji. Poručuju kako "ksenofobičnim porukama kakvih ima u nastupima Marka Perkovića nema mjesta u Sarajevu, koje je jako dobro iskusilo posljedice nacionalne mizantropije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara