Uplakana Cherie moli naciju za suosjećanje

SUPRUGA britanskog premijera Tony Blaira, Cherie, jecajući je javnost zamolila za razumijevanje nakon što mediji već tjedan dana pišu o njezinoj povezanosti s već osuđivanim prevarantom, Australcem Peterom Fosterom.

´Nisam Superžena. U stvarnosti, svaki dan žongliram s puno loptica u zraku´, rekla je uspješna odvjetnica i majka četvero djece u utorak u vrlo emotivnoj isprici.

´Nastojeći biti dobra majka i supruga, pratnja premijera u domovini i inozemstvu, odvjetnica, i dobrotvorka, loptice ponekad jednostavno ne ulovim. Dan naprosto nije dovoljno dug´, rekla je uplakana Cherie.

Mediji su zaskočili Cherie nakon što su otkrili da je o svom poslovnom odnosu s Fosterom, koji joj je pomogao pri kupnji stanova u Bristolu, izgovorila niz poluistina ili je naprosto sve negirala. Poluistinama i demantima pribjegao je i premijerov Ured za tisak, i nakon što bi novinari iznijeli na vidjelo nove dokaze, Ured bi sve prethodne izjave povukao, iznoseći nova, drugačija objašnjenja.

Drama je osim Cherie, jer ozbiljno je ugrožena i njezina odvjetnička reputacija, bacila ljagu na premijerov Ured za tisak.

Foster je u Britaniji već osuđivan zbog prevare kada je prodavao čajeve za mršavljenje, a zbog slične ga prevare traži Australija.

Cherie je upoznala Fostera preko svoje ´stilistice´ Carole Caplin, za koju tvrde da je guru životnog stila ´new age´, i ujedno Fosterove djevojske.

´Zaista mi nije palo na pamet da će me uvaliti u ovakav cirkus´, rekla je Cherie.

Konzervativna oporba, koja se držala prilično po strani, oglasila se tek nakon što su Fosterovi odvjetnici priopćili da je vlada silno požurila s postupkom da ga se deportira u Australiju. Iako Cherie priznaje da je zvala Fosterove odvjetnike, tvrdi da ih je zvala kako bi Carole Caplin umirila i uvjerila je da slučaj ide normalnim tijekom.

Žuti tisak sada pomalo suosjeća s Cherie, kćerkom glumca u sapunicama Tonya Bootha, uz tvrdnju da ´zemlja ima i važnijih stvari s kojima se treba baviti´.

No, Daily Telegraph je odbacio njezine isprike kao ´glumatanje´.

´Djelomice Diana, Princeza od Walesa, djelomice uspješna odvjetnica, djelomice ranjena majka, djelomice cjepidlaka poput Clintonove Hillarice, premijerova žena je pozvala naciju na suosjećanje´, zaključuje Daily Telegraph.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara