Uprava: ˝Brodosplit˝ se od ove godine orijentira na izgradnju velikih tankera

´BRODOSPLIT´ je od ove godine odlučio orijentirati se na izgradnju složenih i visokosofisticiranih tzv. giganttankera, najavila je uprava tog brodogradilišta.

Za to to ´Brodosplit´ ima sve kadrovske i tehnološke uvjete, a razlog za takvu orijentaciju je iznimno velika dalekoistočna konkurencija u gradnji jednostavnih brodova, poput ´bulk carriera´, od čije gradnje splitsko brodogradilište odustaje, rekao je predsjednik uprave ´Brodosplita´ Predrag Čudina.

Od šest planiranih isporuka u 2003. vrijednih ukupno 210 milijuna dolara, tri su veliki, tehnološki najsuvremeniji tankeri, nosivosti od 95 do 166 tisuća tona.

Predviđa se da će krajem rujna brodogradilište zadarskoj ´Tankerskoj plovidbi´ isporučiti ´suezmax´ tanker nosivosti 166.000 tona i dužine 282 metra, ugovorenoga za 51 milijun dolara. Također se planira izgradnja još jednog takvog broda za istog naručitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također će ruskoj brodarskoj kompaniji ´Primorsk´ biti isporučen ´aframax´ tanker nosivosti 108.000 tona, a vrijednosti 44 milijuna dolara.

Knjiga narudžbi ´Brodosplita´ popunjena je do veljače 2005. godine, i u njoj je ukupno dvanaest brodova, vrijednosti oko 442 milijuna dolara, rekao je Čudina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara