uprava np krka: roški slap bit će dostupan posjetiteljima

Uprava Nacionalnog parka Krka najavila je da će ove godine dati velik doprinos obogaćivanju hrvatske turističke ponude, budući da je mnogo uloženo u uređenje tog prirodnog fenomena, a Roški slap, jedan od najljepših u Europi, u punom sjaju će biti dostupan posjetiteljima.

Tako su na Skradinskom buku uređene nove pješačke staze, obnovljene su dvije vodenice i uređena muzejska zbirka o povijesti kovačkog zanata na Krki, rekao je ravnatelj NP Krka Željko Bulat. Otvoreni su i novi prilazi slapištu tako da će Skradinski buk biti još privlačniji posjetiteljima.

"Na Skradinskom buku je učinjeno puno, no ipak će prava turistička senzacija i najveća novost u ukupnoj hrvatskoj turističkoj ponudi biti Roški slap, jedan od najljepših slapova Europe, koji je do sada je bio nedostupan posjetiteljima i jedva vidljiv", rekao je Bulat.

Dodao je kako će ga sada, zahvaljujući uređenju gotovo četiri kilometra staza i pješačkih drvenih mostića, posjetitelji moći u cijelosti razgledati i upoznati u njegovoj punoj ljepoti.

Osim staza i mostića uređuju se i vidikovac na brani iznad slapa tako da će posjetiteljima biti omogućen i pogled iz ptičje perspektive na Roški slap i njegove znamenite "biserne ogrlice" koje su do sada mogli vidjeti samo na fotografijama snimljenim iz zraka.

Roški slap, na čijem su uređivanju zaposleni članovi šibenske Udruge razvojačenih hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, postaje cjeloviti turistički proizvod. Na njemu su još prošle godine uređeni dio vodenica, dobio je privlačni ugostiteljski objekt uz koji postoji info punkt s informacijama o cijelom Nacionalnom parku "Krka" i atraktivnim fotografijama njegovih najljepših dijelova. U vodenicama su smješteni suvenirnica i tkalačka radionica, a na gornjem dijelu slapa je pristanište s kojeg brodovi parka plove uzvodno sve do Manastira Krka i do nedavno nedostupnih atraktivnih utvrda Trošenj i Nečven.

Do početka turističke sezone bit će djelomično uređen i stari most preko Roškog slapa koji će dogodine postati novom atrakcijom pa i pravom turističkom senzacijom. Naime, taj most ima čak 60 lukova i po tome je bez konkurencije u Hrvatskoj, a ima i bogatu povijest koja traje od antike do danas, kažu u Nacionalnom parku Krka.

(Hina) df ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara