UPRAVE ZA VETERINARSTVO HRVATSKE I BIH DOGOVORILE su se o nastavku SURADNJe

Predstavnici uprava za veterinarstvo Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine dogovorili su se danas u Sarajevu o nastavku suradnje kako bi se dosegnuli standardi Europske unije i u cijelosti olakšala trgovina prehrambenim proizvodima dviju država. L

Ravnatelj hrvatskog Ureda za veterinarstvo Mate Brstilo kazao je novinarima u Sarajevu kako je taj sastanak bio samo još jedna potvrda dosadašnje uspješne suradnje, u kojoj u prošlih osam godina nije bilo većih zapreka, unatoč povremenim nesporazumima između dviju država u drugim pitanjima.

Brstilo je, najavivši da će uskoro biti potpisan ugovor o veterinarskoj suradnji, potvrdio kako se dvije zemlje potpuno slažu u kriterijima za izvoz prehrambenih proizvoda, cilj kojih je ponajprije zaštititi zdravlje potrošača. Objasnio je kako su inspekcije dviju zemalja provjerile sve objekte prehrambene industrije koji su se kandidirali za izvoz u Hrvatsku, odnosno BiH, te da se iz Hrvatske u BiH može izvoziti iz 17, a iz BiH u Hrvatsku iz sedam pogona.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Brstilo je najavio kako će uskoro biti ukinuta i zabrana uvoza janjetine iz BiH, te konja, posebice trkaćih. Brstilo i voditelj Ureda za veterinarstvo BiH Jozo Bagarić kazali su kako su dvije zemlje potvrdile kako im je zajednički interes što prije dosegnuti standarde Europske unije u trgovini prehrambenim proizvodima, jer je to bitno i za izvoz na tržišta zapadnih zemalja i radi postupna približavanja Uniji.

(Hina) xrm ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara