Upraviteljica i šef Uprave financijsku tvrtku oštetili za 6,5 milijuna kuna, utajili 2,4 milijuna kuna poreza

Upraviteljica i šef Uprave financijsku tvrtku oštetili za 6,5 milijuna kuna, utajili 2,4 milijuna kuna poreza

Tekst: I.M.
Foto: Ilustracija

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 43-godišnjom upraviteljicom štedno-kreditne zadruge s područja Varaždina te 39-godišnjim predsjednikom Nadzornog odbora te financijske ustanove, koje se tereti za zloporabu položaja i ovlasti te utaju poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je izvijestila PU varaždinska, dvojac je tijekom 2004. godine sklopio tri kupoprodajna ugovora temeljem kojih je financijska ustanova od troje hrvatskih državljana (suvlasnika i članova nadzornog odbora navedene financijske ustanove) kupila poslovne prostore na području Varaždinske županije po znatno višim cijenama od tržišnih, čime je vlasnicima otkupljenih prostora pribavljena protupravna imovinska korist, a financijska ustanova oštećena za iznos od oko 6.500.000 kuna.

Također je utvrđeno da su upraviteljica i predsjednik Nadzornog odbora tijekom 2005. i 2006. godine, odobravanjem fiktivnih kredita koji nisu bili vraćeni u ugovorenom roku, smanjili osnovicu za obračunavanje poreza na dobit te su na taj način oštetili državni proračun za 2005. godinu za iznos od oko 1.600.000 kuna, a za 2006. godinu za iznos od oko 800.000 kuna. Oboje su zaradili kaznene prijave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara