upravno vijeće brijuna za samostalni plan razvoja otočja

Do 15. siječnja iduće godine Upravno vijeće Nacionalnog parka Brijuni hrvatskoj će Vladi i Uredu predsjednika predložiti samostalni plan razvoja NPa jer, kako je na današnjoj sjednici tog vijeća ustvrdio njegov član i istarski župan Ivan Jakovčić, u prošle dvije godine to vijeće nije uspjelo pokrenuti ozbiljniji razvoj brijunskih otoka jer je Vlada na prijedloge odgovarala uglavnom šutnjom.

Na sve inicijative Upravnog vijeća, koje su uključivale i suradnju s uglednim europskim i svjetskim kompanijama, Vlada je odgovarala uglavnom šutnjom, ustvrdio je Jakovčić te je predložio izradu samostalnog koncepta razvoja otoka. ´Do 15. siječnja Vladi ću predložiti da hoteli ´Neptun´, ´Karmen´ i ´Istra´ budu hoteli s pet zvjezdica, da nekoliko vila pretvorimo u vile od kvalitete s pet zvjezdica´, rekao je Jakovčić dodavši kako će uz to predložiti da se golf igralište na Brijunima valorizira kao jedno od rijetkih povijesnih golf igrališta u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sredstva potrebna za realizaciju ovog projekta, kako se čulo danas na Brijunima, osigurala bi se zajmom kod neke od poslovnih banaka za što je potrebno odobrenje Vlade. Po Jakovčićevim riječima, takav je model već odobren Nacionalnom parku Plitvice.

Članovi Upravnog vijeća Nacionalnog parka Brijuni na današnjoj su sjednici rekli kako su gubitci tog nacionalnog parka iz godine u godinu sve manji, a trenutačno iznose 3,8 milijuna kuna. Smanjenje negativnog poslovanja očekuje se i u 2003.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara