Uragan Dean pogodio Karibe

Uragan Dean pogodio Karibe

URAGAN Dean danas je pogodio područje Kariba i nastavio svoj razorni put prema Meksičkom zaljevu, objavio je danas CNN.

Prognostičari smatraju kako bi ovaj uragan do ponedjeljka mogao doseći snagu kategorije 5. Alarmirani su Puerto Rico, Haiti kao i Dominikanska Republika.

Prema lokalnim teksaškim medijima, ostaci oluje Erin, uzrokovali su brojne poplave u Teksasu, uzrokovavši smrt najmanje sedam osoba.

"Uragan Dean u ponedjeljak će se približiti meksičkom poluotoku Yucatan, s razornom brzinom od 240 kilometara na sat, što je samo desetak kilometara manje od brzine koja bi ga učinila najjačim uraganom kategorije 5", izjavila je CNN-ova meteorologinja Bonnie Schneider.

Uragan je danas udario na područje otoka Martinique i Dominica, a u glavnom gradu otoka St. Lucia - Castries, snaga razornog vjetra podigla je krov jedne bolnice. Na sreću, pacijenti su na vrijeme evakuirani te nema ozlijeđenih, javlja AP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Područje otoka St.Lucia je u potpunom kaosu, a kao primjer snage sila prirode navodi se brod koji se, podignut snagom vjetra, našao nasred ceste, piše AP.

Josephine Marcelus iz mjesta Morne Rouge na Martiniqueu, za AP je opisala oluju koja je pogodila otok.

"Ostali smo bez krova nad glavom, sve je izloženo naletima vjetra. Pokušali smo spasiti što se može te smo se povukli u jednu sobu, moleći se da uragan što prije prođe", izjavila je Marcelus.

Ma.N.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara