Ured za socijalno partnerstvo: Sastanak o izmjenama zakona o zaštiti na radu

VLADIN Ured za socijalno partnerstvo priopćio je danas da je održan radni sastanak s predstavnicima sindikalnih središnjica i Hrvatske udruge poslodavaca radi usklađivanja oko nacrta prijedloga izmjena Zakona o zaštiti na radu.

S obzirom na oprečna stajališta sindikata i poslodavaca o pojedinim institutima, a budući da bi zakonski prijedlog trebao biti upućen u prvo čitanje u Hrvatski sabor zajedno s konačnim prijedlogom izmjena Zakona o radu, dogovoreno je da sindikalne središnjice utvrde zajedničku poziciju oko pojedinih pitanja iz prijedloga Hrvatske udruge poslodavaca.

Predstavnici sindikata i poslodavaca preuzeli su obvezu imenovati po tri predstavnika u zajedničku radnu skupinu koja će, u okviru Ureda za socijalno partnerstvo, nastaviti usklađivati otvorena pitanja kako bi se u što većoj mjeri postigla rješenja za poboljšanje i unapređenje sigurnosti i zaštite na radu primjerena zakonodavstvu Europske Unije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav bi prijedlog izmjena Zakona o zaštiti na radu bio upućen Nacionalnom vijeću za zaštitu na radu, a zatim u redovitu saborsku proceduru.

Zajednička radna skupina sindikata i poslodavaca počet će raditi idućega tjedna, najavljuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara