Ured za upravu o 2. krugu predsjedničkih izbora

U vezi s drugim krugom izbora za predsjednika RH koji će biti u nedjelju, 16. siječnja, Središnji državni ured za upravu danas je priopćio da svi građani s biračkim pravom mogu provjeriti svoj upis u popis birača i adresu biračkog mjesta na kojemu glasuju na web stranicama Ureda, na adresi www.uprava.hr.

Iste podatke mogu dobiti i svi korisnici mreže 098 putem sms poruke upućene na broj 54 54.

Iz Središnjeg državnog ureda za upravu također priopćuju da građani, koji će glasovati izvan mjesta prebivališta, mogu zatražiti potvrde o upisu u popis birača do srijede, 12. siječnja, zaključno do 12 sati. Građani koji nakon naznačenog roka žele ostvariti pravo glasovanja u inozemstvu, potvrde o upisu u popis birača mogu zatražiti do petka, 14. siječnja, do kraja radnog vremena nadležnih ureda državne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sve nadležne službe ureda državne uprave radit će i na dan izbora 16. siječnja u vremenu određenom za glasovanje, od 7 do 19 sati.

Za sve dodatne upute građani se mogu svojim upitima obratiti neposredno nadležnim službama u mjestu prebivališta o kojima također postoje svi potrebni podaci na web stranicama, kao i o ovom uredu, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xbdj yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara