Ured zagrebačkog nadbiskupa: Katolička crkva ne želi biti instrumentalizirana

Katolička crkva ne želi biti instrumentalizirana od dnevne politike i odbacuje sve takve pokušaje, priopćeno je danas iz Ureda zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću koje reagira na insinuacije u hrvatskim medijima o navodnom sudjelovanju i suradnji Katoličke crkve u rješavanju nekih otvorenih problema hrvatske države.

"Kao što je dobro poznato, ona (Katolička crkva) javno promiče načela iza kojih stoji, a što se tiče konkretnih insinuacija neka stvar objasne oni koji su plasirali takve informacije", stoji u Izjavi za javnosti Ureda.

"Vjesnik" i "Jutarnji list" jučer su, pozivajući se na diplomatske izvore, objavili plan od šest točaka kojega je premijer Ivo Sanader iznio na sastanku radne skupine EU za procjenu hrvatske suradnje s Haškim sudom, a pomoću kojih bi se što je brže moguće morao riješiti slučaj odbjegloga generala Ante Gotovine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji pritom tvrdi da je za EU posebno zanimljivo što Sanader tvrdi kako je već počeo suradnju s Katoličkom crkvom kako bi i ona pomogla u rješenju problema.

"Upravo neke elemente iz Katoličke crkve neki su zapadni krugovi vidjeli kao moguće karike u lancu koji pomažu generalu Gotovini", objavio je Jutarnji.

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček novinarima je jučer nakon zatvorene sjednice Vlade izjavio kako se ni jedna od mjera iz Akcijskog plana za suradnju s Haškim sudom, koje su objavili neki mediji, ne odnosi na crkvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara