URSH osudio pismo ministra Vidovića sindikalnom članstvu

Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) danas je oštro osudila pismo koje je uoči referenduma o izmjenama Zakona o radu (ZOR) ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović poslao sindikalnom članstvu.

Vidović je poslao pismo sindikalnim podružnicama uoči referenduma na kojem bi se od 16. do 18. lipnja sindikalno članstvo trebalo izjasniti jesu li prihvatljive predložene izmjene ZOR-a.

URSH u današnjemu otvorenom pismu ocjenjuje da je Vidovićevo pismo jednostrano sročeno kako bi utjecalo na članove sindikata da pozitivno ocijene izmjene ZOR-a na sindikalnom referendumu.

"Pismom se želi obmanuti sindikalno članstvo i radništvo Hrvatske jer se u prikazanim rezultatima pregovora socijalnih partnera spominju samo pozitivne strane, bez napomene što radnici gube i u čemu će biti zakinuti u odnosu prema dosadašnjim pravima", stoji u pismu koje je potpisao predsjednik URSH Boris Kunst.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koalicijska Vlada nije u više od tri godine vladavine provela reformu zakona u sustavu pravosuđa kako bi Hrvatska egzistirala kao pravna država, a sada to želi na brzinu kompenzirati na štetu radničkih prava."

Izmjene Zakona o radu URSH je ocijenio "podvalom radništvu", ističući da se ministar Vidović neće "ni stotinama pisama iskupiti za štetu koju će radnici osjetiti" ako se prihvate izmjene ZOR-a.

"Radnici su dovoljno osviješteni i informirani, te će znati sami odgovoriti na referendumsko pitanje", zaključuje u otvorenom pismu URSH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara