uručene diplome studentima instituta "albe vidaković"

Na svečanosti u dvorani Vijenac Katoličkog bogoslovnog fakulteta (KBF) danas su uručene diplome 15orici završenih studenata Instituta za crkvenu glazbu "Albe Vidaković". L

Institut "Albe Vidaković", koji je 1991. uključen s Katoličkim bogoslovnim fakultetom u zagrebačko Sveučilište, iduće će godine proslaviti 40. godina djelovanja.

Obraćajući se nazočnima dekan KBF Josip Baloban posebno je pozdravio kardinala Josipa Bozanić, nadbiskupa zagrebačkog i velikog kancelara KBF-a, profesore Instituta i diplomante. Istaknuo je, uz ostalo, da diploma nije samo dokument završnog studija, nego je ona potvrda rada, odricanja i savjesnog savladavanja na baš lake materije studija crkvene glazbe. Poželio je današnjim diplomantima da što prije dobiju zaposlenje, te zahvalio svima koji na bilo koji način pomažu Institutu, osobito kardinalu Bozaniću.

Diplomantima je čestitao i kardinal Josip Bozanić. Istaknuo je da taj Institut po svojoj tradiciji svjedoči da je Crkva na osobit način promicala glazbu, koja susret s ljepotom, koji oplemenjuje svakog od nas, odnosno ona je susret čovjeka i Boga, vjere i kulture i svega onog što oplemenjuje čovjekov život, istaknuo je kardinal Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naglasio je važnost Instituta kao visokoškolske ustanove u okviru KBF-a, koji čuva svoju specifičnost i autonomiju, poželjevši da se Institut i dalje razvija te da bude prepoznat u društvu i Crkvi. Institut treba graditi mostove između vjere i kulture u našem društvu, rekao je kardinal Bozanić na svečanosti, poželjevši na kraju svima sretan Božić i novu godinu.

U ime diplomiranih glazbenika zahvalila se Ivana Jaklin.

Od 15 diplomanata, 13 je vjernika laika te jedna časna sestra i jedan svećenik, a osim iz Hrvatske, diplomanti su i iz BiH.

(Hina) ta mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara