uručene NAGRADE "DANA FRANKOFONIJE

Na svečanosti u Mediateci Francuskog instituta u Zagrebu večeras su uručene nagrade s velikoga međunarodnog natjecanja "10 riječi frankofonije 2004.".

Sudionici natjecanja, mladi u dobi između 15 i 25 godina, trebali su sastaviti tekst od 25 redaka u kojima su upotrijebili 10 riječi iz različitih frankofonskih zemalja.

Pobjednica natjecanja je Ana Marija Bujić, 17-godišnja učenica dubrovačke gimnazije. Nagrada "Idemo u Francusku Paris - Lille" sastoji se od 11-dnevna boravka za 200 mladih i 30 pratitelja u Lille, koji je ove godine europska prijestolnica kulture. Sponzor povratne zrakoplovne karte je Air France.

Drugu nagradu dobila je Emilija Buljan, 17-godišnja učenica Obrtničko-industrijske škole u Imotskom, a treću Ana Živković (17 godina) iz zagrebačke Klasične gimnazije. One su nagrađene rječnicima francuskog jezika i prigodnim darovima vezanim uz frankofoniju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras je uručeno i pet nagrada s natjecanja frankofonskog Interneta koje uključuju besplatnu uporabu Interneta godinu dana, mobitela te CD-e.

Natjecanja su priredili francusko veleposlanstvo u Zagrebu i Francuski institut kako bi promicali francuski jezik i kulturu u frankofonskim zemljama od Francuske do Kanade u kojima je francuski službeni jezik.

(Hina) xatod ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara