Uručene nagrade "Ivo Vuljević"

Godišnja nagrada Hrvatske glazbene mladeži "Ivo Vuljević" danas je, na prigodnoj svečanosti u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", uručena Tomislavu Mužeku, Akademskom puhačkom kvintetu i Udaraljkaškom ansamblu biNg bang.

Tu prestižnu godišnju nagradu mladim glazbenicima za najistaknutije glazbeno ostvarenje Tomislav Mužek, koji zbog koncerta nije nazočio svečanosti, dobio je u kategoriji najboljeg solista.

Akademski duhački kvintet, u sastavu Iva Zbožinek, Dejan Činčurak, Ante Krpan, Anita Fučko i Toni Kursar, u kategoriji "Komorni sastav do pet članova", dok je Udaraljkaški ansambl biNg bang, pod ravnanjem Igora Lešnika, nagrađen u kategoriji "Instrumentalni ansambl".

Ocjenjivački sud, u čijem su sastavu bili Naima Balić, Gordana Lesić i Berislav Šipuš, u obrazloženju nagrade istaknuo je Mužekove nastupe na svjetskim pozornicama od Firence, Dresdena, Berlina, Toulousea, Bayreutha do Splita i Zagreba.

Akademski duhački kvintet, pod umjetničkim vodstvom Prerada Detičeka, ostvario je, po mišljenju ocjenjivačkog suda, niz zapaženih nastupa, od onih u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u sklopu ciklusa "Mladi za mlade", preko smotre puhača Muzičke akademije do niza samostalnih nastupa u sklopu akademije. Kvintet je nagrađen i posebnom Rektorovom nagradom za 15 uspješnih koncerata i javnih nastupa od prosinca 2003. do svibnja 2004.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udaraljkaški sastav biNg bang najveći ovogodišnji uspjeh ostvario je osvajanjem prve nagrade na međunarodnom natjecanju Percussive Arts Society u konkurenciji osamdesetak ansambala. Nastupili su i na međunarodnom festivalu studentskih udaraljkaških ansambala koji je organizirala bjelovarska glazbena škola, a zatim i u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski". U suradnji s Hrvatskim radijem snimili su svoj debitantski CD.

Nagrada "Ivo Vuljević" sastoji se od diplome, novčanog iznosa i koncerta u okviru godišnjeg programa KD "Vatroslav Lisinski".

Uručenjem nagrade "Ivo Vuljević", koja se dodjeljuje već 16. godinu, započinje obilježavanje Dana dvorane "Vatroslav Lisinski".

(Hina) xkt ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara