Uručene zastave Istarske županije

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić tijekom dana uručit će zastave Istarske županije svim načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova u Istri, a prvu je jutros predao pulskom gradonačelniku Lucianu Delbiancu

Istaknuo je da je Istra ovaj trenutak čekala punih deset godina, odnosno od 1993., kada je županija predala zahtjev Ministarstvu pravosuđa, uprave i lokalne samouprave da se, uz hrvatsku zastavu, na zgradi županije i gradskih ureda istakne i zastava Istarske županije.

Zastava je Istarske županije plavo-zelene boje s grbom županije u sredini, a grb predstavlja zlatno-žuta koza s crvenim papcima i rogovima.

Kako se doznaje u Upravnom odjelu za lokalnu upravu i samoupravu Istarske županije, za izradu prve serije od 150 običnih i dvije svečane zastave Istarske županije utrošeno je 43.462,50 kuna.

Županijska skupština donijela je prošle godine statutarnu odluku o grbu i zastavi Istarske županije te načinu i zaštiti njihove uporabe. Takva je odluka donesena na temelju članka 10 Zakona o lokalnoj samoupravi te članka 3 Statuta Istarske županije.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara