Uskok: Ministar Tomislav Ivić nije krivotvorio svoj ratni put

Tekst: J.Š.
Foto: Ranko Šuvar (Cropix)

USKOK je odbacio prijavu HDSSB-a protiv ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića da je nezakonito ostvario status hrvatskog branitelja.

U prijavi koja je odbačena kao neosnovana stoji kako je Ivić u razdoblju od 1992. do 1996., s ciljem da se okoristi nepripadajućim statusom hrvatskog branitelja, nagovorio nepoznatu osobu da mu za razdoblje od lipnja 1991. do siječnja 1992. krivotvori podatke o ratnom putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijavi stoji kako je Ivić htio da mu se upiše pripadnost 2. gardijskoj brigadi Sisak iako je u tom vremenu bio pripadnik 107. brigade Zbora narodne garde Valpovo. Iz Uskoka su priopćili kako su tijekom provođenja izvida pribavili stvarne podatke iz Jedinstvenog registra hrvatskih branitelja, Popisa vojnih osoba te Personalnog dosjea Tomislava Ivića u Ministarstvu obrane RH.

"Iz navedenih službenih dokumenata, za razliku od tzv. izvoda iz registra hrvatskih branitelja koji je bio objavljen na Internetu, ne proizlazi da je Tomislav Ivić bio pripadnik 2. gardijske brigade - Sisak te stoga nije potvrđen navod kaznene prijave da bi potaknuo bilo koju službenu ili odgovornu osobu na krivotvorenje podataka o ratnom putu, niti je ostvario protupravnu imovinsku korist uslijed čega bi nastupila šteta za Republiku Hrvatsku", stoji u priopćenju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara