USKOK obustavio istragu protiv Josipe Rimac i njezinog supruga

USKOK obustavio istragu protiv Josipe Rimac i njezinog supruga

Foto: FAH

USKOK je obustavio istragu protiv HDZ-ove saborske zastupnice i bivše gradonačelnice Knina Josipe Rimac i njena supruga koje su sumnjičili za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti pri stjecanju stambenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ipak, Uskok je u istom slučaju podigao optužnicu protiv bivše ravnateljice Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Ane Marie Radić koju terete da je obitelji bivše kninske gradonačelnice, a na štetu državnog proračuna, pribavila nekretnine vrijedne više od 548 tisuća kuna.

Uskok je na svojoj internetskoj stranici u četvrtak objavio kako optuženu tereti da je od sredine 2008. do kraja 2009. protivno odredbama Zakona o područjima posebne državne skrbi "poduzela niz protuzakonitih radnji kojima je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućila neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2".

Tužiteljstvo pojašnjava da je istragu protiv Josipe Rimac i njena supruga obustavilo jer tijekom istrage nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara