USKOK optužio skupinu splitskih preprodavača kokaina i heroina

URED za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u Splitu je podigao optužnicu protiv četveročlane skupine koju tereti da se udružila radi preprodaje kokaina i heroina.

Optužnica pred splitskim Županijskim sudom podignuta je protiv Zlatka Leskura zvanog Zile (38), Damira Kundida (38), Ante Kekeza zvanog Zubo (36) i Slavice Brnić (30). Njih se tereti da su se udružili u organiziranu skupinu koja je od studenoga prošle godine u Splitu preprodavala kokain i heroin.

Četvero optuženih uhićeni su 27. travnja u akciji u kojoj su USKOK i policija koristili i mjere tajnog praćenja i snimanja. Tom prilikom kod optuženih je pronađeno 140 grama heroina i 145 grama kokaina.

U USKOK-u tvrde da je veće količine droge od nepoznatih osoba nabavljao prvooptuženi Leskura koji je drogu odnosio u iznajmljeni stan u Splitu u kojemu ju je s Kekezom prepakiravao u manje paketiće od 5, 10 i 15 grama. Leskur je potom samostalno ili zajedno s drugooptuženim Kundidom s kupcima dogovarao prodaju droge, dok je optužena Slavica Brnić bila zadužena za njezino dostavljanje kupcima i preuzimanje novca, kažu u USKOK-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom uhićenja kod optužene je u kutiji cigareta pronađeno oko 50 grama heroina, a u iznajmljenom stanu još 90 grama te droge, oko 145 grama kokain i vaga za precizno mjerenje.

U USKOK-u kažu da su Leskur i Kekez zbog preprodaje droga više puta osuđivani na zatvorske kazne, a protiv Kundida se iz istog razloga na splitskom sudu vodi kazneni postupak.

Leskur je u bijegu i za njim je raspisana tjeralica, a USKOK je predložio da mu se sudi u odsutnosti. Optužena Brnić će se braniti sa slobode, a druga dvojica optuženika su u pritvoru i USKOK je predložio da im se on i produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te posebno teških okolnosti počinjenja djela.

Za udruživanje i organiziranje mreže preprodavatelja ili posrednika zakonom je predviđeno najmanje tri godine zatvora ili kazna dugotrajnog zatvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara