Uskok traži da ih policija istraži: Barišićevi iskazi koji su izašli u jednom mediju nisu autentični

Foto: AFP

USKOK je od policije jučer ponovno zatražio kriminalističko istraživanje zbog utvrđivanja tko je počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

"Nakon što smo zbog objavljivanja tajnih dijelova iskaza okrivljenika i svjedoka u predmetu Fimi-media 8.2.2011. od policije zatražili kriminalističko istraživanje zbog otkrivanja tko je u javnost plasirao dijelove tajnih iskaza i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne, danas smo od policije ponovno zatražili kriminalističko istraživanje zbog toga što su 18. i 19.2.2011. u jednom dnevnom listu objavljeni dijelovi iskaza jednog od okrivljenika u navedenom predmetu koji, usput rečeno, u većem dijelu nisu autentični, odnosno činjenično ne odgovaraju onome što se nalazi u spisu", piše u Uskokovom priopćenju.

Podsjetimo, jedan dnevni list je ovih dana objavio dijelove intervjua s jednim od glavnih okrivljenika za slučaj Fimi-medije koji je navodno rekao da je današnje vodstvo HDZ-a znalo za crni fond te stranke te da se radilo o javnoj tajni. Neslužbeno doznajemo da je okrivljenik o kojem je u priopćenju riječ Mladen Barišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara