USKOK traži ponovni pritvor za osumnjičene Cvikove pomagače

ODSJEK USKOK-a u Splitu podnio je žalbu protiv rješenja istražnog suca Županijskog suda u Splitu, a kojim je ukinut pritvor četvorici pritvorenika protiv kojih je u tijeku istraga zbog postojanja osnovane sumnje da je jedan kao suorganizator, a ostala trojica da su kao pripadnici zločinačke organizacije preprodavali heroin na Korčuli i time počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Kako stoji u priopćenju USKOK-a, navadeni su osumnjičenici bili privedeni iz dva razloga: prvi je postojanje opravdane bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti istovrsno kazneno djelo zbog kojeg su se nalazili u pritvoru ili neko drugo kazneno djelo, a drugi je postojanje osobito teških okolnosti počinjenja predmetnog kaznenog djela.

Žalba je podnesena, kako nadalje stoji u priopćenju, jer "razlozi za određivanje pritvora i nadalje egzistiraju u odnosu na svu četvoricu osumnjičenika".

Podsjećamo, jedan od četvorice navodnih suradnika Jakše Cvitanovića, Slavko Vlačić, a koji je 20. siječnja pušten iz dvomjesečnog pritvora, predozirao se poslijepodne istoga dana u Splitu.

Istražni sudac je odluku o ukidanju pritvora obrazložio time da osumnjičenici nisu prije osuđivani, te da iz tog razloga nema bojazni od ponavljanja kaznenog djela. U obrazloženju je također stajalo da njihova uloga u počinjenju kažnjiva djela nije takva da bi ih zbog posebno teških okolnosti djela bilo potrebno zadržati u pritvoru.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara