Uskokovi svjedoci ruše optužbu protiv Cvika!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Ante Čizmić / Cropix

LOŠE je krenulo danas Uskoku na suđenju Jakši Cvitanoviću Cviku i korčulanskoj narkohobotnici. Svjedok Matko Vukorepa, doveden iz pritvora u koji su ga strpali zbog droge, teretio je za dilanje heroina Uskokove krunske svjedokinje, Želitu Tomić i Petru Gugić.

Drogu je Korčulanin Vukorepa nabavljao najčešće u Dubrovniku, Zagrebu i Splitu. "Spiskao sam na heroin 3 milijuna njemačkih maraka. Ne bih želio govoriti o imenima, jer to nije baš popularno, ali tvrdim da to nisu ovi ljudi u sudnici", kazao je.

Došle mu suze na oči kad je vidio koliko je Želita propala...

Ne sjeća se koliko je droge nabavio od Želite, ali se prisjetio kako su mu prigodom jednog od posljednjih susreta skoro došle suze na oči kad ju je vidio: "Bila je lijepa cura, a došla mi je cijela napuhana, slina joj je curila preko usana, grozno je izgledala".

Problemi su, kaže Vukorepa, počeli kada ga je nazvao Cvik dok je još bio u bijegu: "Policija je tražila da potpišem izjavu kako sam drogu nabavljao kod njega. Pa nisam lud da to potpišem. Jedan mi je priprijetio prstom i kazao da ću robijati više od Jakše ukoliko to ne potpišem, što se na kraju pokazalo točnim".

Damir Rašidagić pao s 300 grama heroina, pa mu oprostili?!

Vukorepa je za dilanje optužio Petru Gugić i njezinog supruga Damira Rašidagića: "Ostavili bi drogu kad bi prolazili kroz Korčulu. Primijetio sam da to Petra ne radi svojevoljno, već je on tjera. Jednom su se kod mene žestoko posvađali. Damir je tražio da svjedoči protiv Cvika, a ona nije htjela. Kasnije sam shvatio da je Damir imao problema s policijom. Uhvatili su ga sa 300 grama heroina, pa su mu to oprostili".

Vukorepa tvrdi da mu je Damirov otac Adnan Rašidagić, inače, velolučki veterinar, indirektno prijetio kćerki: "Aludirao je da ubijem Jakšu Cvitanovića".

Svjedok Ivan Surjan, višegodišnji ovisnik, kazao je da je heroin nabavljao kod Želite Tomić. Nikada mu se, kaže, nije povjerila odakle joj droga. 

Matusina sam sebe uvalio

Svjedokinja Fani Marinović ustvrdila je da joj je jedan piz heroina u Blatu prodala Želita, dok je Gordana Marinović, majka Ivana Marinovića, koji je Cvika optužio da mu je prodao 35 grama heroina, govorila o sukobima njenog sina s prvooptuženim. Sin joj se nije povjerio oko čega su se sukobili, a ona s Jakšom nije imala problema. Čula je da joj je sin provalio u Cvikovu kuću. "Što ja tu sada mogu, kada je on to radio u onom ludilu" kazala je Marinovićka. 

Optuženi Stjepan Matusina i danas je ponovno tražio izuzeće suca Zorana Matulovića i predsjednika Županijskog suda u Splitu Ante Perkušića, no glatko je odbijen. Upitao je Gordanu Marinović je li njen sin ikada kupio drogu kod njega. "Da, poznato mi je da je kod tebe kupovao drogu" odgovorila je bez imalo okolišanja. Mogao je Matusina i bez ovoga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara