Uskoro izgradnja prve javne garaže u Dubrovniku

Poglavarstvo grada Dubrovnika na današnjoj je sjednici prihvatilo Zaključak o raspisivanju javnog natječaja za pravo gradnje javne gradske garaže s pripadnim prometnicama i popratnim sadržajima na Ilijinoj glavici. L

Riječ je o glavnoj javnoj garaži koja bi bitno rasteretila promet u gradu Dubrovniku i koja će biti smještena na atraktivnoj lokaciji. Bit će izgrađena na 4300 četvornih metara prostora s pet podzemnih etaža s ukupno 700 parkirališnih mjesta.

Osim toga po detaljnom planu uređenja bit će izgrađena i športska školska dvorana i športsko igralište na krovu garaže. Rok za dovršetak projekta od trenutka izdavanja građevne dozvole je 18 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je istaknula gradonačelnica Dubravka Šuica, u iduća dva tjedna riješit će se imovinsko-pravni odnosi s tvrtkom "Atlasom" koja će s gradom osnovati novu tvrtku za osnivanje "Centra iza grada" u sklopu kojeg će uskoro biti pokrenuta gradnja još jedne velike javne garaže u Dubrovniku.

Tako će, kazala je Dubravka Šuica, grad Dubrovnik znatno bolje riješiti pitanje parkiranja, ali i prometa, posebno u tijeku turističke sezone, kad su u gradu velike prometne gužve.

(Hina) hš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara