Uskoro milijunaš: Pave Bulj tuži državu za 1.552 dana pritvora

Foto: Arhiva (na slici: Ivan Bulj, u okviru: Anđela Bešlić)

PAVE BULJ, rođak Ivana Bulja, osuđenog na 22 godine robije zbog ubojstva 16-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić, tužit će državu i tražiti naknadu za vrijeme provedeno u pritvoru. I njemu su sudili, no pravomoćno je oslobođen. Nisu mu ništa mogli dokazati i sad Pave ima pravo na naknadu štete. Očekuje milijunski zgoditak!

"Brda će se zatresti kad podnesem tužbu"

"Samo za 1.552 dana pritvora duguju mi tri milijuna kuna. A tužit ću i za naknadu štete. Očekujem sve u svemu osam milijuna kuna odštete. Brda će se zatresti kad podnesem tužbu", kaže Pave Bulj, kojeg smo danas zatekli na prvom katu splitskog Županijskog suda.

"Tek mi sad vraćaju odjeću koju su izuzeli za vještačenje. Ivanu su uzeli četiri komada, a meni sve. Sve odreda vrhunske marke, naručeno u Americi i Njemačkoj", hvali se Pave Bulj.

Za pritvor Pavi 1,3 milijuna kuna!

Premda je za ubojstvo osuđen samo jedan rođak Bulj, Ivan Bešlić, otac pokojne Anđele i dan danas je uvjeren da Ivan Bulj nije bio sam. Pavi, pak, nisu uspjeli dokazati ubojstvo, premda je Ivan Bulj na ispitivanju u policiji i njega prokazao. Priznanje se, međutim, nije moglo koristiti kao dokaz u sudskom postupku.

Pave Bulj definitivno je oslobođen optužbe u lipnju prošle godine. Sad može očekivati milijunsku odštetu. Možda ne baš svih osam milijuna, ali da će pošteno podebljati račun, to je sasvim izvjesno. Odvjetnici upućeni u ovu pravnu stvar procjenjuju da bi Pave za svojih tisuću i pol dana iza brave mogao lako dobiti - 1,3 milijuna kuna!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara