Uskoro optužnica protiv Cece zbog ilegalne prodaje nogometaša NK Obilić?

Uskoro optužnica protiv Cece zbog ilegalne prodaje nogometaša NK Obilić?
ISTRAGA protiv Svetlane Ražnatović zbog ilegalne prodaje nogometaša nogometnog kluba Obilić uskoro će biti privedena kraju, a tužilaštvo sprema optužnicu, tvrdi srpski tabloid Kurir.

Ceca, turbo-folk pjevačica i udovica ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana tereti se da je od prodaje igrača Obilića prisvojila 22,5 milijuna DEM i 480,000 dolara. Istraga se nakon tri godine polako bliži kraju, kaže Kurirov izvor iz Palače pravde, pa dodaje da će tada tužilaštvo ili podići optužnicu ili zaključiti Cecin slučaj.

Odvjetnik Svetlane Ražnatović Goran Petronijević rekao je da bi sud trebao saslušati još četiri svjedoka i da se nakon toga očekuje okončanje istrage koja je započela za vrijeme policijske akcije "Sablja" 2003.

Ceca je uhićena 17. ožujka 2003., nekoliko dana nakon "Sablje". U početku je bila osumnjičena za povezanost s tzv. zemunskim klanom u ubojstvu premijera Zorana Đinđića 12. ožujka iste godine.

Nakon što joj se umiješanost u Đinđićev atentat nije uspjela dokazati, Svetlana Ražnatović osumnjičena je samo za nedozvoljeno posjedovanje oružja pronađenog u njenoj vili u blizini stadiona "Crvene Zvezde".

Nakon uhićenja Cece i njene sestre Lidije Ocokoljić, istraga je proširena i na zlouporabu službenog položaja u vezi sa sumnjivom prodajom petnaestorice nogometaša NK Obilića.

Srpska pjevačica je, prema kaznenoj prijavi, od 1998. do 1. ožujka 2003. zlouporabom i prekoračenjem ovlasti prodavala igrače raznim inozemnim klubovima, a u poslovnim knjigama prikazivala da su prodani bez odštete.

Prihod od prodaje prikazivala je kao svoje osobno ulaganje u NK Obilić i to u iznosu od tadašnjih 5,500,000 DEM. Osumnjičena je i da je više od 500,000 eura prikazala kao ulaganje tvrtki "Vizantin" i "Ari", a da je ostatak potrošila za svoje potrebe.

Ceca je u Okružnom zatvoru provela četiri mjeseca nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Nakon toga, sud je dvije godine čekao da preko Nogometnog saveza SCG stigne dopis nogometnog kluba Lokomotiva iz Moskve koji je kupio jednog Cecinog igrača.

Iz dopisa moskovskog kluba vidi se da je Lokomotiva kupila jednog igrača Obilića, ali u cjelosti ispunjen ugovor o kupnji sklopljen je samo s tim igračem, a ne i s Obilićem.

V.Š.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara