Uskoro optužnice protiv 300 Hrvata iz Hercegovine?

SUDOVI u Sarajevu i Mostaru uskoro bi trebali zaprimiti tristotinjak optužnica protiv Hrvata iz Hercegovine koje se sumnjiči da su počinili ratne zločine u ratu u BiH, doznaje bosansko-hercegovački Dnevni list, a prenosi portal bljesak.info.

Kako doznaje list, državno tužiteljstvo BiH provodi tri istrage u vezi sa ratnim zločinima počinjenim u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, ali u tužiteljstvu novinarima Dnevnog lista nisu željeli kazati nikakve detalje.

"Zbog cilja istrage koja se vodi ne možemo otkriti više detalja o predmetima niti odati identitet osoba o kojim se radi." - rečeno je u tužiteljstvu.

Kako doznaje Dnevni list, osim te tri istrage tužiteljstvo razmatra još neke predmete vezane uz ratne zločine, a koji su preuzeti od Županijskog tužiteljstva i suda u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se kako je tužiteljstvo BiH preuzelo sve predmete vezane za ratne zločine od Županijskog suda u Mostaru, te da će se naknadno odlučiti koji će predmeti biti vraćeni mostarskom sudu, a koje će preuzeti sarajevski državni sud. U državnom tužiteljstvu BiH navode kako će sudu u Sarajevu biti prepušteni "vrlo osjetljivi" slučajevi.

List navodi kako će u istragom biti obuhvaćene pojedinosti o bivšim ratnim logorima, kao što su identiteti zapovjednika i stražara u logorima, broja zatvorenika, podataka o nadzoru nad logorašima, kao i svim ratnim zapovjednicima u Mostaru.

Dnevni list podsjetio je na izjavu Dragana Čavića, predsjednika bosansko-hercegovačkog HDZ-a, koji je prije par mjeseci potvrdio da će uskoro pred sarajevskim državnim sudom biti podignute optužnice protiv tristotinjak hercegovačkih Hrvata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara