Uskoro poskupljenje struje do 30 posto

NAKON poskupljenja benzina i hrane, logično je za očekivati krajem godine i daljnja poskupljenja pa tako i skuplju struju. Raznim poskupljenjima inflacija je u Hrvatskoj u listopadu  porasla za 4,2 posto, a tome se uskoro pridružuje poskupljenje električne i toplinske energije.

Uprava Hrvatske elektroprivrede, kako saznaje Business.hr, usvojila je poslovni plan za sljedeću godinu prema kojem HEP predviđa gubitak od 1,1 milijardu kuna. Ako se cijena ne promjeni i ostane ista, HEP će ući u gubitak, a jedini je izlaz iz negativnog poslovanja poskupljenje električne energije.

Još se ne zna koliko će poskupljenje iznositi, ali se pretpostavlja da će to biti između 20 i 30 posto. Poznato je stanje u svijetu, velika energetska kriza  pa tako i HEP trpi posljedice, te nema nikakve dvojbe da je cijena električne energije u Hrvatskoj manja od one u okolnim državama ili u Europi.

Naravno, sav trošak poskupljenja energenata past će, najvjerojatnije, opet na leđa potrošača kojima nakon poskupljenja struje slijede i druga poskupljenja.


V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara