Uskoro sastanak o planu privatizacije turističkih objekata

Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma Hrvatske priopćio je danas da će u idućih sedam dana biti sazvan radni sastanak o planu i programu privatizacije turističkih objekata u vlasništvu države, kojem će uz predstavnike Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i Ministarstva prisustvovati i predstavnici sindikata.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka poduzet će u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva mjere za sprečavanje učestalog neprimjerenog prisilnog korištenja stranih jezika kao službenih jezika u turističkim organizacijama u Hrvatskoj.

Na nedavnom radnom sastanku u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka rješavala su se pitanja trgovačkih društava "Jadran" d.d. Crikvenica i "Haludovo Malinska" d.d., kaže se u priopćenju.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka u suradnji s Ministarstvom financija u idućih će 15 dana predložiti kratkoročni plan za pripremu turističke sezone u "Jadranu", a HFP u roku 30 dana, nakon analize financijskog stanja u "Jadranu", predložiti Upravnom odboru HFP-a dugoročni plan financijske konsolidacije, restrukturiranja i privatizacije tvrtke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog izostanka nužnih investicija u "Haludovo Malinska", koje proizlaze kao obveza vlasnika iz kupoprodajnog ugovora, predlaže se revizija izvršavanja svih obveza i svih drugih kupoprodajnih ugovora između HFP-a i pojedinih kupaca.

Osim toga, Ministarstvo će organizirati radni sastanak na kojemu će sudjelovati direktor i vlasnik društva "Haludovo Malinska", predstavnici Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka i sindikat, s ciljem realizacije preuzetih obveza ulaganja u tvrtku, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara