USKORO U HRVATSKOJ EGIPATSKI VELEPOSLANIK SA SJEDIŠTEM U ZAGREBU

Egipat će uskoro u Hrvatsku poslati veleposlanika sa sjedištem u Zagrebu, najavio je u nedjelju u Kairu predsjednik egipatskog parlamentarnog odbora za vanjsku politiku Moustafa El Fekky hrvatskom izaslanstvu na čelu sa Zdravkom Tomcem. L

Kako je u nedjelju priopćeno iz veleposlanstva Hrvatske u Kairu, izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora stiglo je u posjet Egiptu na poziv egipatskog Odbora.

Hrvatski gosti razgovarali su s domaćinom Moustafom El Fekkyjem, s predsjednikom egipatske Narodne skupštine Ahmedom Fathi Sorourom, s Osamom El Bazom, posebnim savjetnikom za politička pitanja predsjednika Arapske Republike Egipta Hosnija Mubaraka, a predviđen je i susret s predsjednikom Vlade Atefom Abeidom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedinjeni narodi trebaju imati vodeću ulogu u rješavanju krizne situacije u svijetu, poglavito nakon rata u Iraku, istaknuli su sugovornici.

Egipat je za pravedan i cjelovit mirovni sporazum između Palestinaca i Izraelaca, kazala je egipatska strana koja je u svim susretima pozdravila hrvatska politička stajališta, osobito u pogledu mira, ističe se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara